Oktatás

Ezen az oldalon betekintést nyerhetnek az oktatási rendszerünk részletes ismertetésébe. Továbbá megcsodálhatják büszkeségünket a Hunniát.

Elektronikus napló

Alábbi linkeken tudnak belépni az E-kréta rendszerébe a diákok, a szülők és a tanárok.

Friss Hírek

Ide kerülnek a friss hírek

Digitális munkarendre való áttérés

1.     40/2020.(III.11.)Korm.rendelete

2.     40/2020.(III.11.)Korm.rendelete

3.     Tájékoztató a koronavirus helyzettel kapcsolatosan

4.     Digitális munkarend és Szab. ITM Min.Hat – 

5.     Eljárásrend – Az e-Krétában érhető el.

Felnőttképzés, oktatás

Tájékoztatjuk az érdeklődőket, hogy a 2019/2020-as tanévben az ESTI OKTATÁS munkarendje szerint az alábbi képzésekre várjuk a jelentkezéseket:

54 841 01 Hajózási technikus

    1 éves intenzív képzés érettségi végzettséggel rendelkezők részére 2020. februári kezdés

34 543 03 Kishajóépítő, -karbantartó

   2 éves képzés (minimum feltétele: alapfokú iskolai végzettség és középiskolában eredményesen

  elvégzett 9-10. évfolyam)  2020. februári kezdés

Kishajóépítő, -karbantartó

A kishajóépítő, -karbantartó feladata a gyártási folyamatok előkészítése. Hagyományos és modern építési technikával fahajók, csónakok építése, egyéb fából készült termékek gyártása, illetve egyedi és sorozatgyártási technikával műanyag hajók, csónakok építése, műanyag alkatrészek gyártása. Nyílászárók, szerelvények, veretek, rudazatok, valamint az álló és mozgó kötélzet felszerelése, motor és hajógépészeti elektronikai
eszközök, berendezések beszerelése. Kishajók és csónakok javítása, karbantartása, felújítása, téli tárolás előkészítése. Hajógépészeti, elektronikai berendezések beépítése. Gazdasági, vállalkozási teendők, munka-, tűz- és környezetvédelmi előírások betartásával munkájának elvégzése.

Matróztanfolyam

A képzés során a résztvevők munkába állás előtt ismerjék meg és sajátítsák el szolgálati beosztásuk legfontosabb feladatait, és legyenek tisztában a balesetmentes munkavégzés feltételeivel. Elméleti és gyakorlati oktatásuk áttekintést és megfelelő alapot adjon a hajózás fedélzeti feladatainak felügyelet mellett történő ellátásához, majd az önálló munkavégzéshez. Ennek megfelelően szerezzenek odavaló képességet az alapvető kötélmunkákban, az evezős csónak kezelésében, és az egyéb fedélzeti teendők ellátásában.

Hajózási technikus

Közlekedés és szállítmányozás ágazat 5 éves képzése, amely érettségivel és technikus szintű szakképzettség megszerzésével zárul. A hajózási technikus önállóan és biztosan tudja kezelni a hajók kikötő berendezéseit, ismeri a kötélkezelési munkafolyamatokat. Tisztában van az indulási, fordulási, érkezési és tolatmány/vontatmány kezelési manőverekkel, valamint a horgonyzási manőverrel is. Önállóan képes a hajó gépházi és fedélzeti munkáiban részt venni. Kishajót önállóan, biztonsággal vezet. További információt az Innovatív Képzéstámogató Központ ikk.hu honlapján találhat az alapszakmákról.eszközök, berendezések beszerelése. Kishajók és csónakok javítása, karbantartása, felújítása, téli tárolás előkészítése. Hajógépészeti, elektronikai berendezések beépítése. Gazdasági, vállalkozási teendők, munka-, tűz- és környezetvédelmi előírások betartásával munkájának elvégzése.

Tisztítás-technológiai szakmunkás

A Tisztítás-technológiai szakmunkás formailag és tartalmilag értékelhető, dokumentált, bizalmi és lehetőség szerint a megbízó főtevékenységébe illesztett komplex szolgáltatást végez, mely során meghatározott területen, az oda nem való és ott különböző kockázatokat jelentő anyagokat távolítja el, vagy tartja távol szakszerű módszerekkel és tervezett időben.

Tájékoztatjuk az érdeklődőket, hogy a Budapesti Gépészeti Szakképzési Centrum a felnőttképzési tevékenységi körébe tartozó – az E-001279/2015/A012 engedélyszámon nyilván tartott – 32 853 03 Tisztítás-technológiai szakmunkás képzést hirdeti meg.

Képzési idő: 400 óra (elmélet/gyakorlat aránya 30%-70%)

A jelentkezés folyamatos, minimum 12 fő esetén indul a képzés, külön értesítés szerint.

A jelentkezési lapot az iskola.hajozasi@gmail.com e-mail címre várjuk.

KÖZÖSSÉGI SZOLGÁLAT

A Köznevelési Törvény előírásának megfelelően a középiskolás diákoknak teljesíteniük kell összesen 50 óra közösségi szolgálatot, e nélkül nem kezdhetik meg az érettségi vizsgát.

A közösségi szolgálat az alábbi területeken valósítható meg:

 • szociális (pl.: idős emberek segítése szociális intézmény keretei között)
 • egészségügyi (pl.: kórtermekben látogatás, lelki támasz nyújtása betegeknek, beszélgetés, bohócdoktor, ápolók és orvosok melletti segítő feladatok)
 • oktatási (pl.: korrepetálás alsóbb évfolyamon, időseknek nyelvi vagy számítógépes ismeretek oktatása)
 • kulturális és közösségi (pl.: múzeumokban, közgyűjteményeknél, művelődési házaknál kulturális programok megszervezésében és lebonyolításában való közreműködés, kiállításokon/koncerteken segítői feladatok, iskolai rendezvények megvalósításának segítése)
 • környezet- és természetvédelmi (pl.: fa- és növényültetés, kertgondozás, parkrendezés, állatmenhelyeken segítői feladatok, szaktudást nem igénylő karbantartási feladatok)
 • polgári- és katasztrófavédelmi (pl.: tűzoltóság és katasztrófavédelem munkájának segítése)  
 • közös sport- és szabadidős tevékenységek óvodáskorúakkal, idősekkel, valamint sajátos nevelési igényű gyermekekkel (óvodákban, idősotthonokban, más állami iskoláknál)
 • bűnmegelőzési terület (pl.: rendőrség, vízirendészet munkájában való részvétel, előzetes felkészítést követően)

Érettségi

Minimális követelmények

Itt találhatóak azok az információk, amiket az év során el kell sajátítaniuk a diákoknak 

ebédbefizetés

Ebédbefizetés 2021. Június hónapra

Tájékoztatás:

 Az iskolai étkeztetéssel kapcsolatban az alábbi linken tájékozódhatnak az érdeklődők:

 

A befizetéshez kérjük a kitöltött igénylőlapot, adatlapot, kedvezményes/ingyenes étkezéshez az igénylőlapot, valamint a kedvezményre jogosító érvényes határozatot is hozzák magukkal!

Tájékoztatás:

 Az iskolai étkeztetéssel kapcsolatban az alábbi linken tájékozódhatnak az érdeklődők:

 

A befizetéshez kérjük a kitöltött igénylőlapot, adatlapot, kedvezményes/ingyenes étkezéshez az igénylőlapot, valamint a kedvezményre jogosító érvényes határozatot is hozzák magukkal!

Velünk kapcsolatban lévő Kollégiumok

Általános információk mindhárom kollégiumról:

A. A férőhely ingyenes:

– államilag támogatott, nappali rendszerű képzés esetén,

– állandó vidéki lakcímmel rendelkező tanulók számára.

B. Étkezés igényelhető:

– igény szerint napi háromszori vagy csak reggeli-vacsora stb.

– Napi költsége ennek intézményenként eltérő, kb. 800-1000 Ft (3x-i, kedvezmény nélküli, 100 %-os térítés esetén).

– Különböző kedvezmények igénybe vehetők (rendszeres gyermekvédelmi kedvezmény stb.).

C. Felvételi eljárás:

– A kollégiumok honlapjáról letölthető jelentkezési lapon történik.

Pannónia Középiskolás Kollégium

Szeretettel várjuk kollégiumunkba iskolaszünetekben és hétvégén (pénteken és szombaton) belföldi és külföldi vendégeinket, egyénileg és csoportosan egyaránt. Elhelyezésükre hatágyas szobákban van lehetőség, emeletenkénti vizesblokkal. Ezenkívül két vendégszobával (2-3 fős) is rendelkezünk, amelyekhez külön vizesblokk, TV és hűtőszekrény tartozik. Felhívjuk minden kedves látogatónk figyelmét arra, hogy szobát kiadni csak és kizárólag iskolaszüneti napokon, illetve péntek 18 órától vasárnap 10 óráig áll módunkban, hiszen hétköznap a kollégiumban az itt lakó diákok tartózkodnak.

Budapesti Egyesített Középiskolai Kollégium

Elsősorban azoknak a fiataloknak a jelentkezését várjuk, akik középiskolai tanulmányaikat a fővárosban folytatják, és kollégiumi ellátást igényelnek. Fontos szempont a tanulás, hiszen minden diáknak ez az elsődleges feladata! Diákjaink sokféle képzésekben vesznek részt, vannak sportolóink (labdarúgók, kézilabdázók, birkózók, bokszolók, stb.), zenészeink, színész tanodásaink, stb. A diákok mindennapjaik nagy részét a kollégium falai között töltik, ezért fontos szempont a nevelés is. Nem titkolt célunk, hogy a ránk bízott fiatalok igényes, nyitott, és érzékeny emberekké váljanak, legyen igényük a tanulásra, hiszen a ma megszerzett tudás holnap már nem elég. A fiatalok a szabadidő hasznos eltöltésére a legkülönbözőbb szakkörökön vehetnek részt, valamint sokszínű kulturális lehetőségekből is választhatnak, mint például rendszeres színházlátogatás, különböző zenei programok, stb.

Bolyai János Kollégium

Mit biztosít a Bolyai János Kollégium?

 • 4-6 ágyas szobákban kényelmes elhelyezést (ágyneműt), teljes ellátást (benne napi három étkezést), tanulószobát tanári segítséggel.
 • Minden lakónak van saját, zárható szekrénye, asztala és polca.
 • Minden szobában hűtőszekrény.
 • Korszerű, felújított épület, zuhanyzó, mosdó és WC.
 • Az étkezést az iskola konyhája biztosítja.
 • könyvtár olvasóteremmel, internet hozzáféréssel, videóval,
 • klubhelyiség televízióval, DVD lejátszóval,
 • számítógépterem internet hozzáféréssel,
 • sportköri és egyéb szabadidős sportfoglalkozásokra, focira, kosárlabdázásra, asztaliteniszre van lehetőség,
 • tornaterem, konditerem, sportpálya áll a diákok rendelkezésére.
 • A hagyományos rendezvények, előadások és kulturális programok (színház, múzeum, vetélkedők) otthonossá, színessé teszik a kollégiumi közösségi életet.

nyári gyakorlat

Iskolánk fontosnak tartja, hogy tanulóink a nyári gyakorlat során olyan ismereteket szerezzenek, amelyek megfelelnek a legújabb igényeknek ezzel szolgálva diákjaink szakmai elkötelezettségét és előmenetelét.

Amiket érdemes a nyári gyakorlatról tudni:

 • A 9. évfolyam végén az iskola nyújt otthont a gyakorlatnak, amely a szorgalmi időszak végén kezdődik és két hétig tart.
 
 • A 10-11. évfolyamban az iskola és az osztály képzési jellegének megfelelő külső helyszínen valósul meg. Ennek időpontja a külső helyszín fogadó készségének függvényében változik. A gyakorlat időtartama a 10. évfolyam végén 3 hét, a 11. évfolyam végén pedig 4 hét.